lauantai 28. tammikuuta 2012

"Jos Niinistöstä tulee presidentti, me muutetaan ulkomaille"

En voi olla mainitsematta: kuulin tänään, etten kelpaa kunnallisvaaliehdokkaaksi. Mutta asiaan, puolikkaat vaalit jäljellä vielä ennen sitä.

En ollut pitänyt sukupuolineutraalia avioliittolakia tärkeänä ennen toissa talvea, se oli vain pieni yksityiskohta maailmassamme, joka ei ole missään muussakin suhteessa täydellinen. Yksi yöllinen keskustelu pysäytti kuitenkin miettimään. Heitimme läppää, jossa oli jotain sellaista että porukan humanistinainen menee naimisiin yhtä köyhän toisen humanistin kanssa. "En voi, se on kiellettyä", hän sanoi. Se oli sivuhuomautus eikä katkera eikä mitään sellaista, mutta sai minut tajuamaan jotakin.

On typerää puhua näistä vaaleista viitaten toisen ehdokkaista seksuaaliseen suuntautumiseen. Sillä ei pitäisi olla mitään väliä, eikä sillä minun mielestäni oikeastaan olekaan. Silti: olisi hienoa, jos Suomi saisi seksuaalivähemmistöön kuuluvan presidentin. Vain siksi, että niin monen olisi opeteltava suvaitsevaisuutta. Niin valtiovierailijoiden kuin monen tavallisen kansalaisenkin.

Minua nimittäin järkytti, kun televisiossa suomalainen kunnavaltuutettu sanoi, ettei halua Suomeen presidenttiä jonka "seksuaalinen suuntautuminen ei ole kristillisten arvojen mukaista." Asun Helsingissä ja tuttavani ovat suvaitsevaisia tälläisissä asioissa, minun oma pikku kuplani, jossa ihmiset ovat kivoja toisilleen, rikkoutui tuohon lauseeseen.

"Vielä paljon on muutettava/ ennen kuin maasi kelpaa". Laulun sanat ovat totta, ja olen surullinen että vielä vuonna 2012 agitaattorin syntymän jälkeen ne ovat totta tässäkin suhteessa.

- Otsikko on kaikki mitä muistan viime presidentinvaaleista: äitini painokas lausunto toisen kierroksen ääniä laskettaessa. Sittemmin tiedän kyseisestä herrasta vähän enemmänkin... mutta kuvani ei ole parantunut.

2 kommenttia:

  1. Ihan mielenkiinnosta, minkä takia et kelpaa kunnallisvaaliehdokkaaksi? Jos ei nykyinen puolue kelpuuta, niin eikun seuraavalta kysymään. Tai Helsinki-Listoille, jos ei muuten. Sieltä sitä paitsi hyvä mahdollisuus päästä ainakin lautakuntapaikoille, jollei valtuustoon.

    VastaaPoista
  2. Olen väärää mieltä yhdestä pikkuseikasta, joka ei edes liity kunnallispolitiikkaan joten en kelpaa kys. puolueelle. Tavallaan on hyvä, etten päädy vielä näkyvästi mukaan politiikkaan: en ole varma mielipiteistäni, ja tiedän miten helposti puoluetta vaihtamalla saa takinkääntäjän maineen.

    Minulla on aikaa odottaa. Kasvaa.

    VastaaPoista