sunnuntai 15. helmikuuta 2009

Ruotsin kieli är så jättekul

Ruotsin kielestä ja kielen asemasta ja pakkoruotsista ja ankkalammista on kirjoitettu monta kirjaa ja monta blogikirjoitusta. Voisin sen verran sanoa, että minusta ruotsi on helppo ja mukava kieli opiskella mutten kannata pakkoruotsia.

Luen tällä hetkellä ensi kertaa romaania ruotsiksi. Rakastan sitä ja käännöskin on varsin hyvä, mutta sitkeyttä Kapteeni Nemon lukeminen toisella kotimaisella vaatii! Sanakirja on ahkerassa käytössä, välillä saan katsoa puolet lauseen sanoista sieltä ennen kuin ymmärrän mistä puhutaan.

Ruotsin sanakirjassa on yksi aivan mahtava sivu. Sieltä löytyy peräkkäin sanat
runo, runoilla, tilkitä, sanelu, runoilija ja diktaattori. Tilkitä ja runoilla ovat sama verbi. Ja runoilijan ja diktaattorin kantasana on wikipedian mukaan sama, latinan kielen verbi sanella.

Runoin voi tilkitä aukkoista maailmankuvaa tai sanella totuuksia. Jonain päivänä kirjoitan vielä ruotsiksi runon.

1 kommentti:

  1. uuuh, ruotsi on jotain niin kauheeta :( mie en kestä mein opea ja tuntuu et miun aivois ois jotai vikaa ku en opi siellä tunneilla mitää.
    ihanaa vuodattaa ruotsivihaa. siis en mie ruotsia vihaa vaa sitä kun en opi sitä kieltä ja kun mein ope ei oo yhtään samalla aaltopituudella miun kaa.se vihaa miuta enemmä ku mie sitä.

    mut kivaa jos se on jollekki helppoa :D nostan peukkua sille että luet ruotsiksi kirjaa! huh huh :D

    VastaaPoista