torstai 5. helmikuuta 2009

Kari Kolmas

Raapaleita, eli tasan sadan sanan sanan tarinoita on tullut kirjoiteltua parikymmentä. (niissä tosin sanoja 84 - 130) Projektin nimi on "raapale jokaisen Kari Peitsamon levyn nimellä" eli siis otsikko on aina "varastettu" Peitsamon levyn nimestä. Keep rocking, kuten itse Kari Peitsamo sanoisi.


Kari Kolmas


Yläasteen ensimmäisestä päivästä en muista kuin yhden ihmisen. Kari jäi kaikkien mieleen esittelyllään: ”Moi, mä oon Kari. Kolmas Kari meitin suvussa, ikuinen kolmonen. Kolmas joka meni kouluun ja kolmas joka pitää rippijuhlat. Varmaan kolmas joka menee naimisiin ja kolmas joka kuolee. Meitä on vielä kaksi muuta, Neljäs ja Viides.”

Ei Kari taustastaan kärsinyt, mutta esittely kertoi hänestä paljon. Keskinkertainen: kolmanneksi paras ja kolmanneksi huonoin. Jos hän ei olisi esittäytynyt kolmantena, hän olisi ollut Ei Kukaan. Nyt hän oli ensimmäinen, joka oli kolmas ja Kolmanneksi häntä kutsuttiinkin koko kouluajan.

Miksi muistin tämän? Tapasin Karin viime viikolla, hän oli avannut taidegallerian ja osuin avajaisiin. Sen nimen vuoksi, Galleria Kolmas houkutti. Kolmas galleria sillä kadulla – ja kolmas galleria Karin suvulla.

1 kommentti: