lauantai 28. tammikuuta 2012

"Jos Niinistöstä tulee presidentti, me muutetaan ulkomaille"

En voi olla mainitsematta: kuulin tänään, etten kelpaa kunnallisvaaliehdokkaaksi. Mutta asiaan, puolikkaat vaalit jäljellä vielä ennen sitä.

En ollut pitänyt sukupuolineutraalia avioliittolakia tärkeänä ennen toissa talvea, se oli vain pieni yksityiskohta maailmassamme, joka ei ole missään muussakin suhteessa täydellinen. Yksi yöllinen keskustelu pysäytti kuitenkin miettimään. Heitimme läppää, jossa oli jotain sellaista että porukan humanistinainen menee naimisiin yhtä köyhän toisen humanistin kanssa. "En voi, se on kiellettyä", hän sanoi. Se oli sivuhuomautus eikä katkera eikä mitään sellaista, mutta sai minut tajuamaan jotakin.

On typerää puhua näistä vaaleista viitaten toisen ehdokkaista seksuaaliseen suuntautumiseen. Sillä ei pitäisi olla mitään väliä, eikä sillä minun mielestäni oikeastaan olekaan. Silti: olisi hienoa, jos Suomi saisi seksuaalivähemmistöön kuuluvan presidentin. Vain siksi, että niin monen olisi opeteltava suvaitsevaisuutta. Niin valtiovierailijoiden kuin monen tavallisen kansalaisenkin.

Minua nimittäin järkytti, kun televisiossa suomalainen kunnavaltuutettu sanoi, ettei halua Suomeen presidenttiä jonka "seksuaalinen suuntautuminen ei ole kristillisten arvojen mukaista." Asun Helsingissä ja tuttavani ovat suvaitsevaisia tälläisissä asioissa, minun oma pikku kuplani, jossa ihmiset ovat kivoja toisilleen, rikkoutui tuohon lauseeseen.

"Vielä paljon on muutettava/ ennen kuin maasi kelpaa". Laulun sanat ovat totta, ja olen surullinen että vielä vuonna 2012 agitaattorin syntymän jälkeen ne ovat totta tässäkin suhteessa.

- Otsikko on kaikki mitä muistan viime presidentinvaaleista: äitini painokas lausunto toisen kierroksen ääniä laskettaessa. Sittemmin tiedän kyseisestä herrasta vähän enemmänkin... mutta kuvani ei ole parantunut.

keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Hienoja tapoja tutustua ihmisiin

Saada mustelma takaraivoon pallosta. Vahingossa tietysti. Olla vähän aikaa vihainen ja sitten tutustua pallottelijaan, joka antaa takuttaa hiuksensa ja puhuu erikoisista asioista.

Kalliopolulla eeppisessä maisemassa kiipeillessä,
"Apua täällä on liukasta"
"Älä huoli, jos putoat mä pelastan sut."

Valvoa yö uusien tuttavien kanssa. Katsella tähtiä tähtitieteilijän pojan kanssa.

Tutustua siten, ettei muista mistä ystävyys on alkanut. Kun yhtäkkiä vain huomaa löytäneensä ihmisen joka on melkein sisko, mutta ei voi muistaa, milloin on tavannut tämän ensi kertaa.

sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Lisää esittelynpätkää

Osa 8 – Kouluaikani
Olen aina viihtynyt koulussa. Suurin osa ystäviäni ja tuttujani on aina ollut siellä, ja kyllä minä opetuksestakin pidän. Lukiosta olen pitänyt vielä peruskouluakin enemmän: valinnanvapaudesta, siitä että oppiikin jotain ja itse koulustani.

Osa 9 – Uskoni
Sanon usein uskovani vain fysiikkaan ja rakkauteen. Ja ehkä sattumaan. Mihinkään yliluonnolliseen en halua uskoa, mutta aina välillä käy kyllä mielessä, että jos sittenkin... Menetin noin vuosi sitten sokean uskoni matematiikkaan, kun kerran edes siitä ei voi varmasti tietää, miten mistään voisi?

Osa 10 – Rakastan
Rakastan elämää. En tietenkään joka hetki, mutta useimmiten. On suuri vääryys, ettei venäläistä laulua "Rakastan sinua, elämä" ole käännetty suomeksi tarkkaan: olen lukenut raakakäännöksen ja ne sanat ovat ihanat. Rakastan sitä, että tunnen ainakin jotain, hyviä tunteita mutta jonkin verran myös ikäviä.

Osa 11 – Sisarukseni
Siskoni on ihana ihminen. Ensimmäinen idolini ja ainakin tärkein. Huomaan pitäväni siskoni kaltaisista ihmisistä ja pyrkivän sellaiseen elämään kuin mitä isosiskoni elää.

Osa 12 – Käsilaukussani
Vaihtelen laukkua usein, eikä koulureppua lukuunottamatta niiden pohjalle päädy mitään mielnkiintoista. Repussani on noppia ja korttipelejä, origamikuutio, Tintin-penaali, harppi ja kaksi laskinta sekä tietenkin kasa kaikkea ennalta-aavistettavaa.

Osa 13 – Tällä viikolla
Olen istunut liikaa tietokoneella, kuten yleensäkin, mutta tehnyt muutakin. Olen viettänyt aikaa monen rakkaan ihmisen kanssa, tämä on ollut hyvä viikko.

Osa 14 – Mitä minulla oli päälläsi tänään? [kiinnostavaa]
Marimekkoa. Maailmassa on ehkä kaksi vaatebrändiä jota voisin käyttää, Marimekko on niistä toinen.

Osa 15 – Unelmani
"Elää hyvä elämä". En jaksa keksiä tarkempaa erittelyä, unelmani ovat enimmäkseen tavanomaisia ja kirjoitettuna kuulostavat siis kliseiltä.

Osa 16 – Eka suudelmani
Se oli ihan ookoo: en osaa sanoa mitään muuta. Se ei ollut kamalaa eikä ihanan romanttista, eikä ikävä kyllä kovin runollistakaan. Elokuinen ilta-aurinko ja rumia taloja taustana.

Osa 17 – Mieleisin muistoni
Tällä hetkellä se on ehdottomasti jokin hetki tältä syksyltä, mutten osaa sanoa mikä. Mieluisiin muistoihin liittyy mieluisia ihmisiä, ainakin minulle se on aina niin. Sellainen hetki kun kaikki tuntuu olevan hyvin eikä ole kiire.

Osa 18 – Mieleisin syntymäpäiväni
En yleensä tee syntymäpäivänäni mitään kovin erikoista. Viime vuonna oli oikeastaan aika mainio syntymäpäivä, olin ravintolassa, aloitin lukemaan hyvää romaania, nukuin yksin isossa talossa ja mietin asioita.

Osa 19 – Kaduttaa
Vihaan noloja tilanteita, vihaan hyvin paljon. Vaikka sellaisia, kun ihmiset ymmärtävät väärin tai nolaa itsensä käyttäytymällä typerästi. Niitä jää miettimään pahimmillaan vuosiksi: mitä olisi pitänyt tehdä toisin, miten olisin selviytynyt paremmin.

Osa 20 – Tässä kuussa [ei ole tapahtunut vielä paljon]
Uusivuosi oli harvinaisen mukava. Olin ulkosalla hyvässä seurassa ja näin ekaa kertaa vuosiin paljon raketteja, oli pitkästä aikaa oikea 'uudenvuodenfiilis'.

...Näitä on vieläkin 11.

torstai 5. tammikuuta 2012

Jälleen uusi vuosi

Tapahtumarikasta ja onnen hetkiä sisältävää uutta vuotta kaikille! :)

Lueskelin taas kerran yhtä vastaa-näihin-kysymyksiin-jos-sinulla-on-tylsää -juttua netissä (oletan aika monen tietävän nuo kyselyt, joilla monet täyttävät facebookkia tai irc-gallerian blogia tai vastaavia). Nuo kysymykset olivat kuitenkin sen verran järkevät, että ajattelin vastailla niihin tänne järkevää kirjoitusaihetta odotellessa.

osa 1 - Esittele itsesi ja elämäsi noin suurinpiirtein
Lempisanani tällä hetkellä ovat onnellinen ja eeppinen. Harrastan valittamista ja maailma-ahdistusta, mutta viihdyn keskimäärin erinomaisesti tässä maailmassa. Haaveilen ja pelkään paljon, mutta olen hyvin pienen osan ajasta niin sofistikoitunut tai kultturelli kuin blogini väittää.

Osa 2 – Eka rakkaus
En osaa vastata, tuohon on monta vastausta, riippuu mitä tarkoitetaan. Mutta kun puhutaan henkilöstä nimeltä Ensirakkaus, tiedän kuka hän on. En osaa kirjoittaa hänestä järkevästi, koska maailmani on edelleen varsin usein vaaleanpunaista hattaraa...

Osa 3 – Minun vanhempani
He ovat vaikuttaneet minuun paljon, ja pidän vaikutuksesta. Minua vietiin pienenä kirjastoon ja Stockmannille, ja tässä sitä ollaan. Teini-ikä on toistuvaa konfliktia, joo, mutta silti - kiitos heille melkein kaikesta.

Osa 4 – Tätä olen syönyt tänään [mielenkiintoista, eikö]
Leipää paputahnalla, josta ei tullut yhtä hyvää kuin viimeksi.

Osa 5 – Parasta musiikkia
Ehkä kirjoitan tästä enemmänkin joskus, mutta: parasta mitä tällä hetkellä tiedän ovat Ultra Bra ja Scandinavian Music Group. Ensimmäistä olen kuunnellut jo ainakin kymmenen vuotta, mutta rakastuin todella tuohon musiikkiin vasta lukiossa.

Osa 6 – Minun päiväni
En ole kuin syönyt aamiaista, mutta kohta lähden tapaamaan rakastamaani ihmistä. Palaan sieltä kotiin, liian aikaisin kuten aina, tai siis siltä se tuntuu, ja tapaan illalla ehkä vielä toisenkin tärkeän ihmisen. Ensimmäisen kanssa puhun vähän ja toisen kanssa hyvin paljon.

Osa 7 – Paras ystäväni
Sanon nykyään, että minulla on kolme parasta ystävää. Vaikken ole heistä kenellekään se kaikkein tärkein ihminen. Yksi heistä on bestis kymmenen vuoden takaa, kahteen muuhun olen törmännyt sattumalta eikä kaikki ole aina mennyt hyvin. Kaikkien kanssa puhun ja teen eri asioita, enkä enää kaipaa yhtä ystävää joka olisi "parempi" kuin muut. Olen oppinut heiltä paljon.

Tämä jatkuu, jos jaksan jatkaa.

Rakkaat lukijat, mitä te haluatte blogiltani vuonna 2012?